Microsoft Dynamics 365 voor de kunststoffenindustrie

 In Blogs

Microsoft Dynamics 365 voor de kunststofverwerkende industrie.Microsoft Dynamics 365

Microsoft Dynamics 365: dé software oplossing van Microsoft die ERP, CRM en zakelijke applicaties combineert in één praktische toepassing. . De oplossing biedt diverse voordelen voor de kunststofverwerkende industrie. In dit artikel nemen we u mee door deze voordelen en vertellen we hoe u uw organisatie kunt transformeren.

De toekomst van productiebedrijven: investering in IT

Nog niet zo lang geleden werd het verhogen van de klanttevredenheid en tegelijkertijd het verhogen van de productiviteit gezien als een tegenstrijdigheid. Dit verandert door de introductie van Microsoft Dynamics 365 voor kunststofbedrijven. Deze software oplossing geeft kunststofbedrijven beter inzicht in hun productieproces, verhoogt hun efficiëntie, biedt meer flexibiliteit en dat tegen lagere kosten. Dynamics 365 maakt gegevens vanaf de werkvloer inzichtelijk en vertaalt dit naar informatie om de bedrijfsprocessen te optimaliseren.

De kunststoffenindustrie maakt een technologische sprong voorwaarts met Dynamics 365

Digitalisering verandert de manier waarop kunststofproducenten opereren. Het maakt het voor bedrijven in de kunststoffenindustrie mogelijk om een meer klantgerichte aanpak te hanteren. De technologie maakt het voor kunststofproducenten mogelijk om hun klanten te betrekken bij de ontwikkeling van hun kunststofproduct. Van ontwerp tot productie en oplevering. Het prettige van Microsoft Dynamics 365 is in onze ogen dat het ‘schaalbaar’ is. Met ander woorden: de oplossing is zowel geschikt voor grote- als kleinere kunststofbedrijven. Nooit eerder was het zo toegankelijk voor kunststofbedrijven om de mogelijkheden van digitalisering toe te passen.

Uw kunststofbedrijf ‘transformeren’ met Microsoft Dynamics 365

Microsoft heeft een duidelijke visie op het gebied van digitalisering binnen productiebedrijven. Door de komst van Dynamics 365 transformeert Microsoft de werkwijze van kunststofbedrijven. Hieronder nemen we u mee door 6 effectieve methodes om uw kunststofbedrijf efficiënter te maken.

1. Supply chain optimaliseren

Door het verzamelen, integreren en visualiseren van supply chain data, krijgt u beter inzicht in bedrijfsprocessen. Dit maakt de processen efficiënter en zorgt voor een beter afgestemde samenwerking tussen productie, levering, service en verkoop.

2. Problemen oplossen en signaleren

Gebruikers van Dynamics 365 kunnen op afstand problemen in de kunststofproductie signaleren en oplossen. Dit maakt het mogelijk om altijd overal en op elk apparaat uw productieproces te controleren en bij te sturen.

3. Benader klanten op een nieuwe manier

Kunststof producerende bedrijven bieden hun klanten sneller aan zich dankzij Dynamics 365.
Door hen:

  • Voorafgaand aan het productieproces nauwkeurige prognoses te geven;
  • Inzicht te geven in het productieproces;
  • Sneller van een oplossing te voorzien in het geval van productiefouten;
  • Relevante aanvullende services aan te bieden o.b.v. specifiek klantgebruik en inkoopgeschiedenis. 

4. Transformeer uw serviceafdeling in een winstafdeling

Dynamics 365 combineert data uit verschillende bronnen.  Hiermee kan men op afstand de prestaties van kunststofmachines monitoren en proactief onderhoudsservices aanbieden. Op deze manier wordt de service afdeling efficiënter gemaakt. Hierdoor gaat deze afdeling geld opleveren, in plaats van dat deze afdeling alleen maar geld kost.

Voorsprong Dynamics 365 Microsoft5. Creëer een voorsprong op uw concurrentie door te innoveren

Microsoft heeft een software oplossing ontwikkeld die het makkelijker maakt om data te verzamelen en te delen tussen verschillende teams. Zo wordt het voor teams makkelijker om samen te werken in het ontwikkelingsstadium. Dit zorgt ervoor dat bedrijven in de kunststoffenbranche sneller hun producten en hun productie processen kunnen innoveren.

6. Stel medewerkers in staat om efficiënter te werken

Dynamics 365 is dé software voor het opslaan en gebruiken van 360-graden klantdata. Dit zorgt ervoor dat medewerkers vervolgaankopen van een bepaalde klant efficiënter kunnen plannen. Daarnaast kan deze data gebruikt worden bij soortgelijke orders van nieuwe klanten. Dit gaat hand in hand met het geven van directe feedback door service monteurs of productiemedewerkers. Dit gebeurt aan de hand van ‘machine learning’.

 

Meer weten over Dynamics 365 voor de kunststoffenindustrie? 

Blisss Software ziet Dynamics 365 als dé bedrijfssoftware waarmee kunststofbedrijven kunnen groeien. Door méér en sneller inzicht te hebben in cruciale informatie, bedrijfsprocessen te optimaliseren en beter in te spelen op de klantbehoefte. Wilt u weten hoe Dynamics 365 uw kunststofbedrijf helpt groeien? Maak dan een afspraak met onze consultants of vraag een vrijblijvende demonstratie aan.

Ik wil meer weten over Microsoft Dynamics 365!

Start typing and press Enter to search